diumenge, 29 de novembre del 2009

Santa Cecília


El divendres 27 de novembre vaig assistir a la gala de Santa Cecília.
Va ser un espectacle diferent a com me l'imaginava. Van haver cançons de tot tipus, en anglès, infantils i amb coreografia, lentes, més mogudes, amb ritme, etc.
Una de les coses que més em va agradar va ser la participació del públic. També, els presentadors ho van fer molt bé. Van saber guanyar-se al públic i van estar molt però molt a l'altura de la presentació.
Va ser un dia diferent que espero que l'any que ve es torni a repetir. Una cosa, que m'agradaria dir, es que vaig veure que entre els companys hi havia molta connexió i bon rotllo i això transmetia molt envers la seva relació al públic. =D

dimarts, 24 de novembre del 2009

Comencen les exposicions del Territori


Avui, tothom que tenia la seva exposició estava fet uns nervis.
Em començat a presentar els nostres treballs sobre el Territori. Avui em vist de molts diferents; el d'un bar (Joanet), el messenger, d'Arenys de mar i de Tossa i de Catalunya.
Els que avui no em tingut la nostra presentació, em pogut observar i extreure'n idees per els nostres treballs. A més, tan el Jorge Coderch com la Rosa Soler han explicat els trets que s'havien de millorar i els que ells puntuen com a positius. Ha estat molt interessant, i espero que a mi també em surti tan bé com avui als meus companys.

divendres, 20 de novembre del 2009

Corda i descorda



Últim dia de la setmana extraordinària.
Aquest últim dia, vam fer una sortida sobre la música. Consistia en anar a l'auditori de Barcelona, visitar el museu de la música, asistir a un concert de Corda i descorda i escoltar una xerrada sobre el servei educatiu de l'auditori.
Va ser molt interessant, ja que en el museu vam poder veure els diferents instruments musicals, i vam poder realitzat la visita com si fossim infants.
El concert de corda i descorda, em va encantar. Van interpretar diferents melodies, unes conegudes per als nens i d'altres no. Feien participar al públic, cosa que fa que el concert no sigui molt eixut, i feien una mica de teatre per tal de divertir al públic.
Aquesta soritda, em va sembla molt bé, ja que et mostra una possible activitat que pots realitzar amb nens petits amb la qual aprenen més coses sobre la música i veuen una altre manera d'aprendre.
Finalment, i per acabar aquest últim dia, m'agradaria dir, que el servei educatiu de l'auditori, ens va explicar d'una manera molt detallada quines activitat oferia per als nens i amb quin propòsit les organitzava.

dijous, 19 de novembre del 2009

Eugènia Balcells

Continuem amb el quart dia de la setmana extraordiària.
Anem al centre d'art Santa Mònica al costat de les rambles. Allà visitem l'exposició de "Freqüencies" de l'Eugània Balcells.
Per mi, va ser una exposició atípica, plena de colors i sorolls. Em va agradar moltíssim, encara que la nostra visita va ser una mica ràpida.
Vam veure, els colors de la taula periòdica, i les distàncies entre el nucli de l'àtom. També, en un llibre obert, vam veure els diferents colors que ens envolten, per exemple en el blau podiem veure el cel, l'aigua, el mat etc.
Va ser una exposició molt bonica, on vam poder gaudir de diferents sensacions, com la tranquil·litat quan observàvem els colors, i la necessitat de tapar-nos les orelles quan sentiem els sorolls de les barres de metall.
Aqui deixo un video on es pot viualitzart una de les sales de l'exposició.
El color dels àtoms:

Un plat pla ple de poesia està !!!

Quart dia de la setmana extraodinaria.
Anem a la biblioteca de plaça Lesseps.
Allà ens espera un escenari ple de poesia per a nens i nenes.
Aquesta activitat, consistia en veure les reacciones que tenen els nens davant d'una exposició de poemes. Va ser molt entretingut, ja que podiem sentir com reien els nens, com avisaven als actors del que feien no estava ben fet, de les seves equivocacions, com cantaven els poemes que sabien etc.
També, per a nosaltres, va ser molt profitós, perquè vam poder veure com es poden recitar poemes de diferents maneres. O bé cantant, fent gràcia, simplement recitan-ho etc.
Crec que és una actvitat que ens servirà per un futur, ja que ens ha mostrat diferens tècniques que podrem utilitzar alhora de recitar un poema als nostres nens.

dimecres, 18 de novembre del 2009

Fundació Miró


Tercer dia de la setmana extraordinària.
Anem a fer art!!!
En aquest tercer dia, vam poder assistir a la fundació Miró. On vam poder apreciar cuadres, escultures, colors, teles, etc, de l'autor català.
Va ser una sortida molt enriquidora, ja que t' explicava els elements que surten normalment als quadres de Miró i que representen aquest elements.
Per mi, va ser molt interessant, ja que vaig poder aprendre coses noves sobre un autor molt important que ha fet història. Jo pensava que seria una sortida més aviat aborrida, però em va semblar apassionat com Joan Miró expressava els seus sentiments a apartir d'aquestes pintures.
Una escultura que em va agradar molt, però que no era de Miró va ser la Font de mercuri d'Alexander Calder, que va ser entregada a la Fundació Miró com a homenatge per Joan Miró.

dimarts, 17 de novembre del 2009

El Cim
















Segon dia de la setmana extraordinària.
Anem cap a Terrasa, quedem amb la Meritxell Surdé, i ens porta a la classe dels elefants de l'escola El cim.
Tothom ens diu hola, i tant la mestra com els nens es preparen per fer-nos una rebuda a la classe. Gracies a la Txell, tots els nens i nenes de la classe ja saben que vindrem i per tant ens han preparat unes sorpreses per a nosaltres.
Comença la classe. Fem una roda de noms, cadascú diu el seu nom. Uns ho diuen més fort, altres més tímids, més fluix. Vam passar una estona molt divertida i acullidora. Desprès, ens vam preguntar d'on érem, i de la nostra resposta van sorgir diferents històries sobre Barcelona. "jo vaig anar l'altre dia a Barcelona a veure la iaia", ja "tinc una gat que és diu Cremita i els vam anar a passejar a Barcelona", "jo...""jo...", "jo...". Va ser una estona molt enriquidora que ens va oferir la seva reacció davant de dues persones noves dins la classe.
Seguidament de la roda de noms, la senyoreta (com ells li diuen) Anna, va començar a fer els racons. Això consistia en dividir el grup en dos petits grups (dumbos i mamuts) i fer una determinada activitat amb cada grup. Vam poder veure com feien grafia, ahir van fer la lletra lligada E i també com dominaven l'ordinador.
Ens van donar moltes abraçades, molts petons, ens van tocar collarets i arracades, però també vam poder veure el seu costat més rebel. A la classe d'anglès, van ballar el bugui-bugui i van jugar al joc de les cadires. En dos segons, a la classe només es sentien xiclets dels nens. Això, va ser una mica desesperant perquè no fien cas del que els i deies, però també va ser interessant per saber com reaccionaven els nens quan la mestra d'anglès els portava un joc per fer a la classe.
Més tard, vam veure com jugaven a pilota al pati, i aprofitant l'estona, també vam poder veure la sala de psicomotricitat i la biblioteca.
Vam asistir a una classe de música on estaven escoltant una simfonía de Hayden i vam poder veure com se'ls explica qui es Hayden i de que tracta la simfonia.
La resta del dia, va continuar igual de bé que al matí.
Finalment, a les 17:00 hores, vam tornar cap a casa i vam poder estar un dia sencer en una classe de P5. Per mi ha estat una experiencia innolvidable i que espero que ho pugui repetir d'aqui a uns anys.

dilluns, 16 de novembre del 2009

Naturpark i Eulàlia Bosch



Em començat la setmana extraordinària. Aquesta setmana consisteix en realitzar diferents activitats que estiguin relacionades amb l'educació.
La primera activitat que vam realitzar, va ser al centre (blanquerna).
La professora de filosofia Eulàlia Bosch, va venir a donar-nos una xerrada sobre els valors de ser mestre. Que havíem de fer per ser un bon mestre, exemples, vídeos, etc. Va ser una xerrada molt constructiva, ja que ens va fer pensar de nou en la professió que em triat.

Un cop feta aquesta xerrada, vam anar directament i com fletxes cap al Naturpark de Cerdanyola. El Naturpark, és un jardí de cordes; això vol dir que realitzes uns circuits de tirolines, equilibris,etc, pujat als arbres i amb un arnés com suport per no caure.
Va ser una activitat entretinguda i divertida, ja que jo no ho havia fet mai. Vaig saber vèncer les pors en alguns moments, i riure en uns altres. Estic molt contenta amb aquesta activitat, perquè m'ha mostrat un nou racó d'esbarjo i entreteniment

Aquí adjunto la direcció per si algú vol tornar^^
Naturpark

dijous, 12 de novembre del 2009

Google Earth



Aquest treball ha consistit en buscar informació sobre el programa que vam escollir, en el nostre cas el Google Earth.
Vam fer una presentació oral, i vam explicat les característiques, la definicó i un exemple que podiem utilitzar en una classe d'educació infantil.
Per poder saber com funciona, em experimentat amb el programa.
Em fet recorreguts, em buscat edificis important de diferents ciutats, i fins hi tot em trobat el Titanic.
Ha estat un treball molt profitòs, ja que ens ha mostrat un altre manera de buscar informació sobre llocs important i visualitzar-los en 3D. També, a partir d'aquest programa, em pogut entrar als carrers de les ciutats i tenir unes vistes com si estigueses en aquell moment a la mateixa cuitat.

dimarts, 10 de novembre del 2009

L'arracada



Aquest és el nostre treball en grup que vam realitzar a partir de buscar una paraula que no estigues ni definida ni explicada a l'eduwiki ni a la wikipedia.
La nostra paraula va ser arracada, i vam realitzar la seva definició a partir de les pautes esmentades de l'eduwiki.
Ha estat un treball entretingut, ja que em aprés noves coses sobre les arracades.

dilluns, 9 de novembre del 2009

El cavall

Avui a plàstica, em começat a treballar les dimensions.

Aquest treball consiteix en portar una fotografia d'una escultura que representi un animal o una persona, i també un altre fotografia amb l'ombra de l'escultura. Jo he portat una fotografia d'un cavall, i per tant m'ha tocat representar amb fang aquest animal.
M'ha agradat moltíssim perquè feia molt de temps que no treballava amb fang i per mi ha estat un treball nou.

He de dir que també m'ha costat una mica saber com desenvoluparia la meva figura i com faria els detalls.
De moment estic satisfeta amb el resultat, esperem que ara haguem de pintar la figura i fer més pràctiques. =D


El meu cavall:


Digues de que parlaràs, parla'n i digues de que has parlat

Després de parlar i parlar sobre les exposicions dels poemes, ens van repartir un full que parlava sobre l'estructura d'un discurs.
Aquesta estructura com vam poder veure consta: d'introducció, desenvolupament i conclusió.
Vam comentar quins objectius podia tenir un discurs, com podiem seduïr al públic per tal de realitzar una bona presentació, fórmules introductòries per a l'inici, com podia ser un desenvolupament i una conclusió, i fórmules de tancament del discurs.
Totes aquestes técniques, ens aporten idees per quan nosaltres haguem de presentar un discurs oral (com ho haurem de fer, que podrem fer, com podem començar etc.)
Va ser una sessió molt profitosa, ja que apart d¡organitzar-nos fins al final de semetre, també vam estar parlant sobre la realització d'un bon discurs.



I per acabar, durant els últims deu minuts, vam visulitzar un video que ens oferia la recitació de diversos poemes de Miquel Martí i Pol amb el temari de l'aliment. Això ens servirà de guia per a la nostra futura recitació.

Lectura en veu alta


<<Mai no som infinitament lluny d'aquells qui odiem. Per la mateixa raó, doncs, podríem creure que mai no serem absolutament a prop d'aquells qui estimem. Quan em vaig embarcar ja coneixia aquest principi atroç. Però hi ha veritats que mereixen la nostra atenció, i n'hi ha d'altres amb les quals no ens convenen els diàlegs.
Vam tenir la primera visió de l'illa de matinada. Feia trenta-tres dies que els dofins havien renunciat a la nostra popa i dinou que la tripulació expel·lia núvols de baf per la boca. Els mariners escocesos es protegien amb manyoples que pujaven fins al colze. Duien pells tan contundents que feien pensar en cossos de morsa. Per als senegalesos aquelles latituds fredes eren un suplici, i el capità tolerava que fessin servir greix de patata com a maquillatge protector, a les galtes i al front. La matèria es diluïa i es filtrava pels ulls. Els queien llàgrimes però no es queixaven mai.
-La seva illa. Observi, a l'últim horitzó -em va dir el capità. >>



Aquest va ser el meu fragment a llegir.
És el primer capítol del llibre "La pell freda" d'Albert Sànchez Piñol.
Aquesta nova activitat consistia en escollir un fragment de text, prepar-ho a casa i llegir-ho davant els companys. Va ser una activitat una mica vergonyosa, però profitosa ja que la Rosa Soler ens va donar tècniques com per exemple la postura, el to de la veu, la mirada etc per tal de millorar la nostra lectura.

Els ordinadors a les aules



Document de Google

Formulari

Aquest és el treball en grup que em realitzat la Cristina Badia, la Clara Viñas, la Belén Romano, la Cristina Cervera i jo (Mireia Pérez).
Ha consistit en buscar informació sobre la introducció dels ordinadors a les aules. A partir del treball, hem aprés a utilitzar els documents de google com una eina nova de treball i a crear un power point compartit.
Ha estat un treball profitos, ja que ens ha aportat noves técniques de treball per un futur